Werken bij Wittebrug Lease?

Bekijk vacatures

De sector voor elektrisch vervoer groeit door in Nederland.

De sector voor elektrisch vervoer in Nederland groeit door. In 2015 en 2016 nam de productie en toegevoegde waarde toe met 40%. Ook het aantal banen steeg tot 3.730 fte eind 2016. Dit blijkt uit onderzoek van de RVO.nl.

Nederland staat eind 2016 wereldwijd op de 2e plaats qua verkoopaandeel van elektrische personenauto’s. Nederlandse bedrijven exporteren ook steeds meer EV-kennis, -producten en -diensten. Zo heeft het cluster rond laadinfastructuur een leidende positie in de wereld. Ook op het terrein van open ICT-standaarden voor laadinfrastructuur en slim laden spant Nederland de kroon.

Busvervoer 100% emissievrij

In elektrische aandrijving zijn Nederlandse bedrijven uitgegroeid tot Europese koplopers. Opvallend is dat elektrische aandrijving steeds breder wordt toegepast. Zoals bij light electric vehicles, deelauto’s, bussen en op termijn zelfs in vrachtvervoer. In Nederland is het aantal elektrische bussen in het openbaar vervoer sinds 2015 meer dan verdubbeld in juli 2017. De verwachting is dat deze bussen al binnen 10 jaar 100% emissievrij zullen zijn.

Ondanks de groei moet de grote doorbraak van EV nog komen, stelt RVO.

Jaarlijks onderzoekt RVO de economische ontwikkeling van EV in Nederland, in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Eind december verscheen het laatste rapport ''Verzilveren Verdienpotentieel Elektrisch Vervoer''. Het schetst de stand van zaken halverwege 2017.