Werken bij Wittebrug Lease?

Bekijk vacatures

En verder...

februari 2017

Meer haal- en brengservice afspraken

Wij zijn continu in gesprek met onze leveranciers over het niveau van de dienstverlening. Zo informeerden wij u al eerder over afspraken die wij hebben gemaakt voor haal- en brengservice voor de merken Volkswagen, Audi, Seat en Skoda. Inmiddels hebben we deze afspraken ook geregeld met Mercedes-Benz, Opel en Hyundai dealers. Er gaat dus geen kostbare tijd meer verloren aan het halen en brengen van de auto als deze een onderhoudsbeurt nodig heeft.

Ook op de kosten voor de inzet van een huurauto kan worden bespaard. U hoeft alleen maar bij het maken van de afspraak aan te geven dat u van deze aanvullende service gebruik wenst te maken. Rijdt u een auto van een ander merk? Neem dan contact op met onze afdeling Techniek op nummer 070-3429494 zodat wij voor u een afspraak kunnen verzorgen bij Leaseprof, onze landelijke partner voor onderhoud.

BTW over het privégebruik van leaseauto’s

Gedurende het jaar mag de BTW over alle leasekosten als voorbelasting worden afgetrokken. Bij de laatste aangifte van het jaar (december of vierde kwartaal) moet echter BTW over het privégebruik worden betaald als correctie op die vooraftrek. Zelfs als de berijder geen bijtelling betaalt omdat hij minder dan 500 kilometer privé rijdt. Want voor de omzetbelasting geldt dat het woon-werkverkeer wordt gekenmerkt als privégebruik.

De BTW wordt forfaitair bepaald door 2,7% van de catalogusprijs van de auto, inclusief BTW en BPM te berekenen. Wittebrug Lease kan u in een handig overzicht deze berekening voor uw gehele wagenpark aanleveren. Wanneer u een mail stuurt naar cb@wittebruglease.nl onder vermelding van “BTW privégebruik” dan mailen wij u per omgaande het overzicht.

Uiteraard kunnen wij u ook andere informatie verstrekken, bijvoorbeeld ter onderbouwing van uw budget. Zo hebben wij een zogenaamd “Verplichtingenoverzicht” waarin alle leasekosten staan vermeld voor het komende jaar, gebaseerd op uw huidige wagenpark. Uw accountmanager helpt u graag.

Deelname aan Schadeapp.nl

Al geruime tijd biedt Wittebrug Lease u de mogelijkheid om bij schade waarbij een tegenpartij is betrokken dit te melden via www.mobielschademelden.nl. Vanaf nu kunt u hiervoor ook gebruik maken van de app ‘Schadeapp.nl’. Het voordeel van ‘Schadeapp.nl’ is:

  • Dat deze meertalig is, namelijk Nederlands, Engels, Duits, Pools en Turks
  • Dat iedere verzekeraar deze accepteert, ook in het buitenland
  • Dat u vooraf uw bestuurder- en voertuiggegevens kunt invoeren zodat u in geval van een aanrijding die gegevens niet meer hoeft op te zoeken; ook voor een eventuele privéauto kunt u alvast de gegevens in de app bekend maken.
  • Dat u het ingevulde formulier als PDF naar uw eigen e-mailadres kunt sturen

Pluimen voor berijders

De afgelopen tijd hebben wij weer een flink aantal “Pluimen” uitgereikt aan leaserijders die gedurende de looptijd van het leasecontract geen schade hebben gereden en de auto in goede staat hebben ingeleverd. Graag willen wij de volgende berijders bedanken voor hun goede zorgen over de leaseauto en natuurlijk veel plezier wensen met hun welverdiende Pluim.

  • De heer Van Werkhoven - MEV Nederland B.V.
  • De heer Van de Laarschot - S-Rail B.V.
  • De heer Bredewold - S-Rail B.V.
  • De heer Schoorl - Gasa Holland B.V.
  • De heer Verhoeven - Technology Garden B.V.
  • Bij onze klant De Jong Verpakkingen B.V. kregen maar liefst 4 berijders de Pluim overhandigt namelijk mevrouw Hoogvliet, de heer Saghou, mevrouw Van der Graaf en de heer Van Aarle.