Werken bij Wittebrug Lease?

Bekijk vacatures

Winterbanden en de juiste bandenspanning

Met het ingaan van de wintertijd wordt het weer tijd om de zomerbanden te wisselen naar winterbanden. Veel berijders hebben al een afspraak gemaakt bij een van onze servicepartners. Indien u nog geen afspraak heeft gemaakt raden wij u aan om dat snel te doen, want het wordt snel druk in de werkplaatsen. Neem, wanneer u nog geen gebruik maakt van onze winterbandenregeling, contact op met uw mobiliteitsadviseur of rechtstreeks met de medewerkers van onze afdeling Techniek op nummer 070-3429494.

Bandenspanning

Niet alleen de juiste band maar ook de juiste bandenspanning is van essentieel belang. Het contact met het wegdek door uw banden is slechts vier keer de grootte van een bierviltje. Met deze kleine oppervlakte kunt u versnellen, remmen en sturen. Een goede grip is daarom van groot belang. De beste grip wordt bereikt bij de juiste bandenspanning. Wanneer de banden te zacht zijn vervormt de band met extra rolweerstand, verhitting en mogelijk scheuren tot gevolg. Wanneer de banden te hard zijn gaan de banden bol staan wat leidt tot minder grip en snellere slijtage. Bovendien neemt het brandstofverbruik bij onjuiste bandenspanning toe.

Controleer dus regelmatig de bandenspanning. Houdt u er rekening mee dat wanneer u de banden oppompt wanneer deze nog warm zijn u circa 0,3 bar extra moet oppompen. De bandenspanning neemt immers af wanneer de banden afkoelen. Heeft u vragen over de juiste bandenspanning? Meestal vindt u de juiste spanning op de sticker in de deurstijl aan de berijderskant van de auto. Het staat ook vaak op de sticker in het tankklepje en uiteraard in het instructieboekje van de auto. Bij twijfel kunt u natuurlijk altijd even contact opnemen met de service-adviseur van uw dealer.