Skip to the main content

Veelgestelde Vragen

7 resultaten
Gebruik in het buitenland

Ook in het buitenland heb je recht op hulpverlening. Kijk bij “Hulpverlening bij pech of schade” voor meer informatie.

Controleer of je in het bezit bent van een geldige groene kaart en originele kentekenpapieren. Je mag met de auto uitsluitend naar die landen die staan vermeld op de groene kaart. In de landen die op de groene kaart zijn doorgestreept is de auto niet verzekerd. Naast de groene kaart en de kentekenpapieren is het van belang een ‘Machtiging Buitenland’ mee te nemen. Deze kun je aanvragen bij de afdeling Contractbeheer via cb@wittebruglease.nl of 070-3429414. Op de machtiging staat in meerdere talen dat je gemachtigd bent in het buitenland gebruik te maken van de auto met de daar bijbehorende documenten.

De groene kaart kun je bij de kentekenpapieren van de auto vinden. De groene kaart wordt enkele dagen na aflevering van de auto opgestuurd. Afhankelijk van de afspraken met jouw werkgever krijg je de groene kaart per post op jouw huisadres of via je werkgever.

Vervangend vervoer in het buitenland valt niet onder de dekking van de verzekering of het leasecontract. Wij raden je aan om zelf een reisverzekering af te sluiten die hierin voorziet. Via de ANWB kun je Wegenwacht Europa Plus afsluiten. De pakketten Standaard en Compleet bieden vervangende auto service (kijk voor meer informatie op de website van de ANWB).

Heb ik een groene kaart nodig als ik met mijn auto naar het buitenland ga?

Je moet in het bezit zijn van een groene kaart als je met de auto naar het buitenland gaat. De groene kaart is namelijk het internationaal motorrijtuigenverzekeringsbewijs waaruit blijkt bij welke verzekeringsmaatschappij en onder welk polisnummer de auto verzekerd is. Op vertoon van de groene kaart heb je recht op berging van de auto in geval van een aanrijding als de auto niet meer rijdbaar is. Als je geen groene kaart hebt neem dan tijdig voor vertrek contact op met de afdeling Contractbeheer via cb@wittebruglease.nl of 070-3429414. De groene kaart is ook beschikbaar in de Berijdersapp

Krijg je in het buitenland onvoorziene kosten die normaliter voor rekening van Wittebrug Lease komen dan kan je deze onder bepaalde voorwaarden bij ons declareren. Neem hiervoor wel altijd vooraf contact op met Wittebrug Lease of de Wittebrug Lease Hulpdienst. Stuur de gespecificeerde nota met een duidelijke omschrijving en uw bankgegevens naar Wittebrug Lease BV, Antwoordnummer 10063, 2280 VB Rijswijk.

Duurt je verblijf in het buitenland langer dan 8 aaneengesloten weken dan verzoeken wij je ons hiervan op de hoogte te stellen.

  • Controleer voor aanvang van de reis het niveau van de motorolie, bandenspanning ruitensproeier en koelvloeistof. Dit voorkomt veel ongemakken. Zorg voor reserve motorolie vanuit de dealer: een motor die extra belast wordt zoals tijdens het rijden met caravan kan meer olie verbruiken dan bij normale omstandigheden.
  • Vergeet niet de groene kaart (het internationale motorrijtuigenverzekeringsbewijs) mee te nemen. Jouw aanhanger of caravan is hierop meeverzekerd (alleen WA). De groene kaart dien je te ondertekenen als je naar Groot-Brittannië of Noord Ierland gaat. Staat het land waar je heen wilt of doorheen rijdt niet op de groene kaart, neem dan contact op met de afdeling contractbeheer via cb@wittebruglease.nlof 070-3429414.
  • Zorg dat je de “Machtiging Buitenland” bij je hebt. Hiermee kan je aantonen dat Wittebrug Lease ermee akkoord is dat je met de auto naar het buitenland reist. Deze machtiging vind je bij de berijdershandleiding.
  • In sommige landen is het verplicht om een aparte groene kaart voor de caravan te hebben. Wacht niet tot vlak voor vertrek om de groene kaart aan te vragen. De aparte groene kaart kan je opvragen bij de afdeling contractbeheer via cb@wittebruglease.nlof 070-3429414. Zorg dat je het registratiebewijs van jouw caravan bij de hand hebt.
  • Op de groene kaart staat vermeld naar welke landen je mag met de auto. Als het land is doorgestreept mag je daar niet met de auto naar toe.