Skip to the main content

Veelgestelde Vragen

7 resultaten
Reparatie en onderhoud

Neem in dat geval contact op met onze medewerkers van de afdeling techniek. Dit kan via onderhoud@wittebruglease.nl of 070-3429494. Zij gaan overleggen met jouw dealer of een andere dealer in de buurt. Wij adviseren je om ruim van tevoren, 6 tot 8 weken, een afspraak te maken in geval van een onderhoudsbeurt of een APK keuring.

Auto’s met een dieselmotor, dieselhybride of LPG-installatie dienen vanaf het moment dat deze 3 jaar oud is jaarlijks APK gekeurd te worden. Auto’s met een benzinemotor, hybridebenzine of volledig elektrische voertuigen dienen vanaf het moment dat deze 4 jaar is APK gekeurd te worden; daarna moet de auto iedere 2 jaar gekeurd worden. Je kan op de website van het RDW de APK vervaldatum en de datum van de laatste keuring controleren.

Het is van groot belang dat je het oliepeil controleert voordat je olie bijvult. Alleen wanneer het oliepeil onder het minimum komt moet je olie bijvullen. Gebruik olie van hetzelfde type als al in de motor zit. Wanneer je het merk/type niet kent informeer dan bij jouw dealer. Andere olie dan de voorgeschreven olie kan motorschade veroorzaken. Controleer na het bijvullen nogmaals het oliepeil want te veel olie in het motorblok kan ook schade veroorzaken.

Wij adviseren je het oliepeil maandelijks of iedere 1.000 kilometer te controleren. Zorg dat de auto op een vlakke ondergrond staat als je het oliepeil controleert. De motor dient minimaal 20 minuten niet meer gedraaid te hebben. Kijk voor meer informatie in het instructieboekje van uw auto.

Kleine controles zoals bandenspanning, oliepeil ruiterwisser- en koelvloeistofniveau kun je zelf regelmatig uitvoeren en indien nodig op peil brengen. Jouw dealer kan je desgewenst bij een bezoek laten zien en uitleggen waarop je dient te letten tijdens deze controles. In de handleiding van jouw auto wordt eveneens uitleg gegeven over deze periodieke controles. Het is van belang zelf tussentijds te controleren of de banden nog voldoende profiel bezitten. Het wettelijk (APK) minimum is 1,6 millimeter, maar Wittebrug Lease adviseert om banden bij 2,0 millimeter of minder te laten vervangen.

Dat is niet nodig. Je kunt zelf een afspraak maken met een dealer naar keuze. Geef hierbij aan dat het om een leaseauto van Wittebrug Lease gaat. De dealer vraagt voor aanvang van de werkzaamheden toestemming bij Wittebrug Lease.

Voor reparatie- en onderhoudswerkzaamheden werken we bij voorkeur samen met de officiële dealer van het betreffende merk. Als de garantieperiode van jouw auto is verstreken mag je ook naar Profile of James autoservice. Heb je vragen, neem contact op met de afdeling techniek. Zij zijn bereikbaar via onderhoud@wittebruglease.nl of 070-3429494.