Skip to the main content

Veelgestelde Vragen

12 resultaten
Verzekering

In principe bouw je met een leaseauto geen schadevrije jaren op. Wel ontvang je na afloop van je contract een leaseverklaring. In de leaseverklaring staat hoelang je met de auto hebt gereden en hoeveel schades er zijn geweest. Omdat je geen schadevrije jaren opbouwt hanteren wij ook geen no-claim korting.

Wanneer je naar het voormalige Oostblok gaat kunt u extra maatregelen treffen:

 • parkeer bij voorkeur op een bewaakt parkeerterrein of parkeergarage.
 • zorg dat de auto zo veel mogelijk in het zicht staat.
 • laat uw (auto)sleutels nooit onbeheerd achter (ook niet in uw vakantieverblijf).
 • sluit te allen tijde alle ramen en deuren goed af, zet de auto op het stuurslot en schakel indien aanwezig het alarm in.

 

Mocht je onverhoopt het slachtoffer worden van diefstal van de auto zorg dan dat je alle gegevens bij de hand heeft die u nodig heeft voor aangifte bij de Politie: kentekenpapieren, kenmerken en overige gegevens van de auto en uw eigen legitimatie. Tevens raden wij je aan om belangrijke telefoonnummers vooraf in je telefoon op te slaan.

Afhankelijk van de spullen die uit de auto zijn meegenomen of kapot gemaakt kan er een vergoeding plaatsvinden:

 • Audio apparatuur welke is mee geleast: indien het afneembare frontpaneel, beeldscherm of ander diefstalwerende voorziening overlegd kan worden, wordt er een vergoeding gegeven in de vorm van een (gelijkwaardig) vervangend apparaat.
 • audio apparatuur welk niet is mee geleast maar wel is meeverzekerd: indien het afneembare frontpaneel, beeldscherm of ander diefstalwerende voorziening overlegd kan worden wordt er een vergoeding gegeven in de vorm van een uitkering met in acht neming van een afschrijving van 1,5% per maand.
 • navigatie systeem welk vast in de auto is ingebouwd: zie bovenstaande regelingen.
 • navigatie systeem welk los in de auto aanwezig is zoals de PDA en TomTom systemen kunnen niet op de autoverzekering meeverzekerd worden.
 • mobiele telefoon, head-set, kleding, cd’s, brillen, laptop, PDA, portable CD / DVD speler, tassen, kentekenbewijs, paspoort en rijbewijzen zijn in geen geval gedekt op de autoverzekering. Bij diefstal is het meestal mogelijk deze attributen te claimen op inboedel- of reisverzekering.
 • schade aan de auto is verzekerd op de autoverzekering. Indien het frontpaneel, beeldscherm of ander diefstalwerende voorzieningen niet overlegd kunnen worden is er sprake van uitlokking. In dat geval is de schade aan de auto niet gedekt. Alle kosten die verband hebben met de inbraak worden aan jouw of je werkgever in rekening gebracht.

Hiervoor geven wij een aantal adviezen:

 • Laat geen waardevolle goederen (zichtbaar) achter in de auto.
 • Laat geen waardevolle (kenteken)papieren of brandstofpas achter in de auto.
 • Sluit altijd de auto volledig af ook al bent je slechts enkele minuten bij de auto weg.
 • Kies audio en navigatieapparatuur die is voorzien van een afneembaar front, display of andere inbraakwerende eigenschappen.
 • Neem bij het verlaten van de auto het afneembare front, display of draagbare navigatie-systeem en uw mobiele telefoon mee. “Verstop” deze niet onder de stoelzitting of in de kofferbak. De inbreker zal de auto doorzoeken op de bekende opbergplaatsen.
 • Heb je een navigatie-systeem met een zuignap aan de voorruit bevestigd? Verwijder voordat je de auto verlaat de zuignap en de eventuele afdruk op de voorruit. Inbrekers verwachten dat je het navigatie-systeem in de auto hebt achtergelaten en kunnen daarom inbreken om in de auto te zoeken.

In de regel geldt hiervoor dat als de behandelend arts het verantwoord vindt, Wittebrug Lease er geen bezwaar tegen heeft en het advies van de arts overneemt.

Onze verzekering kent geen no-claim korting. Indien je schade rijdt heeft de schade dus ook geen invloed op jouw no-claim. In het geval jouw schadebeeld daar aanleiding toe geeft kan er wel besloten worden om jouw eigen risico aan te passen of het verzekeringscomponent van de maandelijkse leasetermijn aan te passen.

Wij raden dat zeer zeker aan. De auto is weliswaar voldoende verzekerd, maar eventuele persoonlijke calamiteiten niet. Is jouw auto onbeschadigd maar jij bent niet meer in staat de auto te besturen (bijvoorbeeld door een gebroken been), dan worden jij en je auto gerepatrieerd. Dit soort vervelende calamiteiten zijn gedekt met een reisverzekering inclusief autodekking. En de reisverzekering biedt meestal ook dekking indien uit de auto persoonlijke bezittingen worden gestolen bij een inbraak.

Indien je de bedrijfsreclame hebt mee geleast, dan is deze automatisch meeverzekerd. In geval van schade wordt de reclame voor jou vergoed of hersteld. Indien je de bedrijfsreclame niet hebt mee geleast kan je tegen betaling de reclame meestal laten meeverzekeren.

Een aangekoppelde aanhangwagen of caravan is voor de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) meeverzekerd op de autoverzekering. Hierdoor is schade veroorzaakt met de aanhangwagen of caravan aan andere weggebruikers gedekt. Maar schade aan de aanhangwagen of caravan zelf niet. Voor het verzekeren van de zogenaamde casco schade aan de aanhangwagen of caravan moet je zelf een verzekering afsluiten.

Als de auto bij de verzekeraar van Wittebrug Lease is verzekerd dan is er dekking voor iedere bestuurder mits deze een in Nederland geldig rijbewijs heeft. Jouw werkgever kan echter in de autoregeling bepalen dat alleen jij of jouw partner of gezinsleden in de auto mogen rijden. Informeer daarom altijd  bij jouw werkgever naar de voorwaarden. Wanneer er schade wordt gereden wordt deze schade altijd op jouw naam geregistreerd.

Over het algemeen is het toegestaan om zelf de auto te verzekeren. Dit moet dan wel bij een door Wittebrug Lease geaccepteerde verzekeraar en onder door Wittebrug Lease goed te keuren voorwaarden. Aangezien Wittebrug Lease de eigenaar van de auto is dient Wittebrug Lease bij aflevering van de auto in het bezit te zijn van een door jou en jouw verzekeraar ondertekende Akte van Verpanding (drie-partijen overeenkomst). Mocht je met jouw auto schade rijden dan zorgt deze verpanding er onder meer voor dat het schadebedrag door jouw verzekeringsmaatschappij rechtstreeks aan Wittebrug Lease wordt uitgekeerd.

Wanneer jouw auto door Wittebrug Lease is verzekerd heb je dekking voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Dit is de schade toegebracht aan derden. Tevens is er dekking voor Casco-schade. Dit is de schade aan jouw auto. Bovendien is een Verkeersrechtsbijstandverzekering en conform afspraak met jouw werkgever een Ongevallen Inzittenden Verzekering (met een uitkering van € 10.000 bij overlijden en maximaal € 20.000 bij blijvende invaliditeit) of Schade Verzekering Inzittenden (met een verzekerd bedrag van € 1.000.000) afgesloten.