Skip to the main content
  • Auto review

Cupra Formentor Adrenaline

De afgelopen jaren zijn de sportieve SUV’s, inclusief elektrische modellen, razend populair geworden. Er worden voortdurend nieuwe modellen ontwikkeld om aan de vraag van de consumenten te blijven voldoen. Een van deze sportieve SUV’s is de Cupra Formentor. Hieronder lees je meer over de auto, zijn specificaties en onze ervaring.

Het ontstaan van het submerk Cupra

Cupra is een dochteronderneming van het Spaanse automerk SEAT en opereert zelfstandig sinds 2018. Dit merk is opgericht om de sportieve en high-performance modellen te produceren en te verkopen onder één naam. De naam Cupra is een afkorting van Cup Racer, wat de sportieve en competitieve elementen verklaart.

De perfecte mix van kracht en stijl

De Formentor valt op door zijn strakke lijnen, opvallende grill en LED-verlichtingselementen. Daarnaast zorgen de lage daklijn en gestroomlijnde carrosserie voor een unieke uitstraling, waarmee deze SUV zich onderscheidt van de massa.

De Cupra Formentor Adrenaline, die wij hebben getest, is een plug-in hybride met een 6-traps DSG-transmissie en beschikt over 204 pk. Dit betekent dat de auto zowel op benzine als elektrisch kan rijden. Om de prestaties van de Cupra Formentor optimaal te benutten, is deze auto voorzien van een sportophanging, waardoor de auto zowel een stabiele als sportieve wegligging heeft, ook in bochten en bij hoge snelheden. Dit maakt dat deze auto de perfecte balans biedt tussen sportiviteit en dagelijks rijgemak.

Naast zijn prestaties is de Cupra Formentor Adrenaline ook uitgerust met een breed scala aan technologische functies. Het 12-inch infotainmentscherm biedt toegang tot diverse functies, waaronder navigatie, smartphone-integratie, voertuiginformatie, klimaatbeheersing en media.

Op het gebied van veiligheid biedt de Formentor adatieve cruisecontrol, lane assist, dode hoek assistentie, parkeerhulpsystemen en autonome noodremmen. Deze systemen dragen bij aan een veilige en ontspannen rijervaring.

Conclusie

Onze rijervaring met de Cupra Formentor was zeer positief, deze plug-in hybride heeft zeker indruk gemaakt met zijn design, prestaties en technologieën. Als je bereid bent om net iets meer te investeren in een unieke SUV, dan is de Cupra Formentor Adrenaline zeker het overwegen waard.

Interesse in deze auto?

Ben jij geïnteresseerd in het zakelijk leasen van deze Cupra Formentor Adrenaline? Doe hier jouw aanvraag.

Related Posts

  • Auto review

1 december 2022

Audi Q4 e-tron

Deze elektrische sedan, afkomstig uit Zuid-Korea, is te herkennen aan zijn...

Lees verder
  • Auto review

18 maart 2023

Hyundai IONIQ 6

Deze elektrische sedan, afkomstig uit Zuid-Korea, is te herkennen aan zijn...

Lees verder