Skip to the main content

Veelgestelde Vragen

11 resultaten
Schade en diefstal

Wanneer een onbekend gebleven motorrijtuig schade veroorzaakt aan jouw auto, terwijl jouw auto geparkeerd staat, kan de schade in aanmerking komen voor een claim bij het Waarborgfonds. Een claim bij het Waarborgfonds wordt in behandeling genomen als:

 • er aangifte bij de Politie is gedaan;
 • er getuigenverklaringen overlegd kunnen worden, dat de schade is ontstaan door een ander gemotoriseerd voertuig, terwijl de auto geparkeerd stond;
 • een schadeaangifteformulier volledig is ingevuld.

Het Eigen Risico is een eigen bijdrage in de schadekosten. In geval van een verhaalbare schade wordt het Eigen Risico verhaald op de tegenpartij. Indien de schade wordt vergoed door het Waarborgfonds Motorrijtuigen betaalt Wittebrug Lease het Eigen Risico.

Tijdens onze openingstijden kan je bellen met de afdeling Techniek van Wittebrug Lease op nummer 070-3429494. Buiten onze openingstijden bel je met de Wittebrug Lease Hulpdienst op 070-3906061. Dit nummer is 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar. In geval van een aanrijding met een tegenpartij dien je samen een schadeaangifteformulier in te vullen. Maak als dat mogelijk is foto’s van de situatie. Dit verhoogt de kans op het verhalen van de schade op een aansprakelijke tegenpartij. Mocht het nodig zijn dan regelen wij een vervangende auto.

Schade aan de auto dient hersteld te worden bij schadebedrijven waar Wittebrug Lease een samenwerkingsovereenkomst mee heeft gesloten. De auto dient in overleg met een medewerker van onze afdeling Techniek ter reparatie bij de aangewezen reparateur voor herstel aangeboden te worden. Het schadebedrijf kan indien dat noodzakelijk is zorgen voor een haal- en brengservice.

Bij een eenzijdige schade is de schade ontstaan zonder tegenpartij. Bij tweezijdige schade is er behalve uw auto ook een auto of object van een ander betrokken.

Het invullen van een schadeaangifteformulier is in geval van een voorruitschade door steenslag niet nodig. Je kan de schade aan de voorruit melden op onze website via <Mijn Wittebrug Lease>. Indien een tegenpartij verantwoordelijk is voor de voorruitschade dien je wel een schadeaangifteformulier in te vullen met daarin alle benodigde gegevens.

Vul bij verzekeringsnemer Wittebrug Lease in.
Moet ik altijd de achterzijde van het Schade Aangifte Formulier invullen?
Om een schade goed in behandeling te kunnen nemen hebben Wittebrug Lease en de verzekeraar altijd de antwoorden op de vragen op de achterkant nodig.

 • Vul gezamenlijk het schadeaangifteformulier aan de voorzijde volledig in, inclusief de toedracht (12) en de situatieschets (13); dit geldt ook als alleen de tegenpartij schade heeft opgelopen.
 • Geef het duplicaat van uw schadeformulier aan de tegenpartij.
 • Noteer naam en adres van eventuele getuigen; inzittenden gelden ook als getuigen.
 • Bij discussie over de toedracht van de schade raden wij je aan de Politie in te schakelen en/of foto’s te maken van de situatie.
 • Controleer dat je beiden jouw handtekening zet in vakje 15.
 • Doe je in elk geval direct aangifte bij de Politie in geval van diefstal, inbraak, vandalisme of doorrijden na een aanrijding en voeg het politierapport vervolgens bij het schadeformulier.
 • Mocht je zijn aangereden in parkeerstand neem dan direct contact met ons op en doe vervolgens aangifte bij de politie; dit is belangrijk om de schade te kunnen verhalen via het Waarborgfonds Motorverkeer.
 • De achterzijde van het schadeaangifteformulier kun je bij thuiskomst invullen.
 • Stuur het schadeaangifteformulier na het invullen naar Wittebrug Lease BV, Antwoordnummer 10063, 2280 VB Rijswijk.

Waarschuw in geval van een grote schade, schade met letsel of indien het invullen met de tegenpartij problemen oplevert altijd de Politie. In geval van schade door inbraak of vandalisme dien je aangifte te doen bij Politie. Dit kan online via www.politie.nl/aangifte.

Als jouw auto is gestolen neem dan direct contact op met de plaatselijke Politie via 0900-8844. Vervolgens moet je aangifte doen van vermissing van het voertuig. Van de politie krijg je een afschrift van de aangifte. Stuur de aangifte zo snel mogelijk naar schade@wittebruglease.nl.. Onze afdeling Techniek zal direct na ontvangst van jouw melding aan de slag gaan om eventueel vervangend vervoer te verzorgen en een onderzoek op te starten om de leaseauto op te sporen. Voor verdere vragen kun je contact opnemen via 070-3429494.

Heb je een éénzijdig schadevoorval (er is geen tegenpartij bij betrokken) en is jouw auto verzekerd via Wittebrug Lease? Dan kan je door het invullen en verzenden van het “Online schade melden” formulier, jouw schade snel en eenvoudig regelen. Indien de auto niet meer rijdbaar is kun je de schade melden via de Wittebrug Lease Hulpdienst op 070-3906061. Stuur in geval van een schade met een tegenpartij of voor het Waarborgfonds een volledig ingevuld schadeaangifteformulier – uiterlijk binnen twee werkdagen – naar: Wittebrug Lease BV, Antwoordnummer 10063, 2280 VB Rijswijk. Deze procedure geldt ook als je jouw autoverzekering niet via Wittebrug Lease hebt afgesloten, want ook dan verzorgt Wittebrug Lease de schadeafwikkeling.