Skip to the main content
  • Auto review

Volkswagen Golf GTE

Stekkerversie van de Golf 8

Weer een nieuwe week en dat betekent een nieuwe auto review. Deze week mochten wij, in samenwerking met Volkswagen Wittebrug, rijden in de Volkswagen Golf GTE 1.4 TSI eHybrid. In deze blog vertellen wij meer over de auto, zijn specificaties en rijervaring.

Stekkerversie van de Golf 8

De naam zegt het al maar de Volkswagen Golf GTE 1.4 TSI eHybrid is een plug-in hybride, ook wel bekend als de stekkerversie van de Golf 8. Dit betekent dat de auto zowel op benzine als elektrisch kan rijden. Het vermogen van de auto wordt geleverd door een 1.4 liter viercilinder benzinemotor met turbo en elektromotor, wat resulteert in een vermogen van maar liefst 245 pk. De elektrische actieradius van de Golf GTE is ongeveer 50 kilometer, hiermee is het mogelijk om korte afstanden volledig elektrisch af te leggen. Zodra de accu leeg is, schakelt de auto over op de benzinemotor.

Zowel efficiënt als sportief

De Volkswagen Golf GTE is zowel efficiënt als sportief. Voorbeelden zijn het sportonderstel, de adaptieve dempers, aerodynamische bumpers en de dakspoiler. Daarnaast is de auto ook zeer comfortabel en luxe. De GTE die wij getest hebben is voorzien van een panorama-schuif-/kanteldak, achteruitrijcamera, digitale cockpit, 10-inch infotainment scherm, LED-sfeerverlichting, draadloos je telefoon opladen en nog veel meer digitale snufjes. Verder biedt de auto ruimte voor vijf personen en valt het interieur op door de blauwe accenten. Denk hierbij aan blauw geruite sportstoelen en stiksels in de bekleding.

Aan moderne ontwikkelingen ook geen gebrek, de Volkswagen Golf GTE beschikt over verschillende assistentiesystemen zoals adaptieve cruise control, lane assist en park assist. Dit maakt het rijden nog veiliger, makkelijker en comfortabeler.

Kortom, de Volkswagen Golf GTE 1.4 TSI eHybrid is een prettige auto die een sportieve rijervaring combineert met efficiëntie en luxe. Geschikt voor dagelijks gebruik, maar ook voor de sportieve rijder die graag snelheid wil ervaren.

Interesse in deze auto?

Ben je geïnteresseerd in het zakelijk leasen van de Volkswagen Golf GTE? Klik hier om jouw aanvraag te doen.

Van deze auto review is ook een video beschikbaar, klik hier om de video te bekijken op Instagram.

Related Posts

  • Auto review

1 december 2022

Audi Q4 e-tron

Deze elektrische sedan, afkomstig uit Zuid-Korea, is te herkennen aan zijn...

Lees verder
  • Auto review

18 maart 2023

Hyundai IONIQ 6

Deze elektrische sedan, afkomstig uit Zuid-Korea, is te herkennen aan zijn...

Lees verder