Skip to the main content
  • Auto review

Hyundai IONIQ 5

De schoonheid van elektrische innovatie

In samenwerking met Wittebrug heb ik deze week de Hyundai IONIQ 5 getest. In deze blog lees je meer over de kenmerken en voordelen van deze elektrische zakenauto.

De schoonheid van elektrische innovatie

De Hyundai IONIQ 5 is een elektrische crossover die onlangs op de markt is gekomen en al snel indruk heeft gemaakt op zakelijke rijders. Deze auto is ontworpen met oog voor detail en biedt tal van innovatieve functies die het rijden comfortabeler, veiliger en duurzamer maken.

Allereerst is de Hyundai IONIQ 5 een elektrische auto die indruk maakt met zijn prestaties. De auto is voorzien van een krachtige elektromotor die een vermogen levert van 305 pk. Hiermee kan de auto in 5,2 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur accelereren. Daarnaast beschikt de IONIQ 5 over een grote accu met een actieradius van 507 kilometer volgens de WLTP-norm. Wanneer je accu bijna leeg is kan je gemakkelijk in 18 minuten opladen tot 80%.

Een ander belangrijk voordeel van de Hyundai IONIQ 5 is dat deze auto zeer geschikt is voor zakelijke rijders. Zo heeft de auto een gunstig bijtellingstarief van 16%. Bovendien profiteer je als zakelijke rijder van een lagere wegenbelasting en zijn de onderhoudskosten van een elektrische auto doorgaans lager dan die van een benzine- of dieselauto. Verder beschikt de IONIQ 5 over Vechicle to Load-technologie (V2L), dit betekent dat je de energie van de batterij kan gebruiken om stroom te leveren aan andere elektrische apparaten. Zo wordt het nog makkelijker om in de auto te werken tijdens het opladen.

Naast de prestaties en financiële voordelen heeft de Hyundai IONIQ 5 ook op het gebied van comfort en veiligheid veel te bieden. Zo beschikt de auto over een geavanceerd systeem voor rijhulpsystemen zoals adaptieve cruise control, rijstrookassistentie en dodehoekdetectie. Dit systeem helpt jou als bestuurder veilig en ontspannen te rijden en voorkomt ongelukken en schade.

Ook het interieur van de Hyundai IONIQ 5 is een pluspunt. Het interieur is ruim en modern en biedt allerlei handige functies, zoals elektrisch verstelbare voorstoelen, een 12,3-inch touchscreen infotainmentsysteem, een digitaal instrumentenpaneel en de shift-by-wire versnellingspook aan het stuur. Daarnaast is het interieur voorzien van hoogwaardige materialen die zorgen voor een luxe uitstraling en een comfortabele rijervaring.

Al met al is de Hyundai IONIQ 5 een uitstekende keuze voor zakelijke rijders die op zoek zijn naar een elektrische auto met veel comfort, prestaties en duurzaamheid. Met zijn indrukwekkende actieradius, geavanceerde rijhulpsystemen en fraaie design is deze auto niet alleen een blikvanger op de weg, maar ook een slimme investering voor de toekomst.

Interesse in deze auto?

Ben je geïnteresseerd in het zakelijk leasen van de Hyundai IONIQ 5? Doe hier jouw aanvraag op onze website.

Van deze auto review is ook een video beschikbaar, klik hier om de video te bekijken op Instagram.

Related Posts

  • Auto review

1 december 2022

Audi Q4 e-tron

Deze elektrische sedan, afkomstig uit Zuid-Korea, is te herkennen aan zijn...

Lees verder
  • Auto review

18 maart 2023

Hyundai IONIQ 6

Deze elektrische sedan, afkomstig uit Zuid-Korea, is te herkennen aan zijn...

Lees verder